Bathroom & Dressing Room Makeover

dressingroom-8291 These clients wanted to turn a good en suite bathroom into a great one, so we reconceived the space and the details. The understated sophistication of their master bedroom is beautifully enhanced by this customized facelift.

With new fixtures, improved lighting and updated wall tiles and flooring, the feel of the remodeled bathroom is warm and comfortable. Custom cabinetry in the vanities and dressing room round out the minimalist elegance. Click for the full profile.

Reconceived Kitchen

reconceivedkitchen-8255

The owners of this country home wanted to transform their dated kitchen with limited counter space into a modern, efficient area. We added windows, enlarged doors and opened it up to be airy, inviting and highly functional.

From custom cabinetry to new oak flooring to professional appliances, the warm new look combines beautifully with maximized utility. It’s now a kitchen that is both gratifying to work in and a welcoming place to hang out. Click for the full profile.

Thoughtful Design Comes to Life

The couple we built this stunning house for are fans of the Prairie School style with its horizontal lines, minimalist approach and integration with the natural landscape. They were active participants in the planning and design process, which took the better part of a year. Start to finish, this was a challenging, satisfying project.

We concepted around a two-story great room with huge windows and tall sliding doors. The home is set into the ground to offset the great room’s height and to help the house fit with the setting. The living spaces are an artful blend of clean lines and uncluttered comfort. Everywhere there are fine views of the wooded property. Click for the full profile.

Added Space, Enhanced Quality

The family in this comfortable Marion home needed more practical living area and wanted to better enjoy their park-like backyard. In response to their wishes, we created a new all-seasons room, an ample laundry room and a new cedar deck with a yard-level patio below. We also updated some of the adjoining spaces to match and complement the new construction. Click for the full profile.